Nose li vam promjene strah i patnju?

Sigurno ste primijetili da je sve prolazno i promjenjivo, zar ne? No, zapitajte se i odgovorite si iskreno – ne nastojite li unatoč tome zadržati stvari, situacije i ljude? Što će vam to na kraju donijeti? Ima li tu ikakvog smisla? O tome pišem u svom novom članku.

Nama je potrebno razumijevanje, razumijevanje srcem, a ne glavom. Nama treba da duboko shvatimo stvari koje su promjenjive – da vidimo što je to što odlazi, a što je to što ostaje.

Pogledajte cvijet, pogledajte bilo što što vam privlači pažnju, pogledajte sve što je oko vas. Ako dobro pogledate vidjet ćete da se svake sekunde sve to mijenja i da ništa nije isto, ništa nije onakvo kakvo je bilo prije samo jedne sekunde, a minute, dani, tjedni i godine samo naglašavaju promjenu.

Sada pogledajte svoje misli, pogledajte osjećaje koje imate, pogledajte ljude koje volite… i zapitajte se volite li ih isto kao prije? Ili se emocija mijenja? Misao se mijenja? Sada je ovako, a nakon par minuta je drugačije.

Gdje je onda tu sigurnost? Gdje je tu konstantnost?

I što je to što ostaje isto i nepromijenjeno? Odgovor svatko treba pronaći za sebe.

Čovjek može duhovno spavati cijeli život i živjeti u nekoj svojoj iluziji, ali nikako ne može pobjeći od promjene koje su sveprisutne i koje ga kao sjena prate gdje god da se okrene. Patnja tada postaje sve dublja i jača jer će takva uspavana osoba biti poput rublja u mašini koja non-stop radi na centrifugi. Na milijune života je tako završilo i na milijune šansa je propušteno bez da se razumjelo ove fundamentalne stvari.

Na pitanje kako znamo da se sve mijenja trebamo isto sami doći do odgovora. Mentalno se na ovo pitanje može odgovoriti. To je lako. Lako je pričati i filozofirati. Ali ako se ovo pitanje ne razumije u srcu, onda nema nikakve koristi od mentalnog razglabanja.

Sve se mijenja i ništa ne ostaje isto, ali ipak postoji nešto što se ne mijenja. To nešto je vječni svjedok koji prati svaku promjenu. Da bismo znali da se nešto mijenja, mora postojati netko ili nešto što se ne mijenja, jer u suprotnom ne bismo bili uopće svjesni da se nešto mijenja. Dakle, nešto u nama postoji, netko nepromjenjiv, entitet ili biće koje budno sve prati i slijedi. Taj entitet ili to biće je ključ za izlaz iz naše patnje. Ono je odgovor na svako naše pitanje koji je dostupan u svakom trenutku. Svaki djelić sekunde ono je uz nas i budno je prisutno, prirodno je i konstantno.

Potraga za sobom znači prepoznati to biće. Ne može se to mentalno prepoznati, ne može se vidjeti, već se mora srcem prepoznati. Zato izgleda teško, zato je nepojmljivo, zato izgleda nemoguće, jer nema formu, nema kretanje, nema ništa. Ono je potpuno prisustvo koje je izvor svega što smo mi kada nismo poistovjećeni s umom ili egom.

Priroda uma je promjenjiva, nestabilna, prestrašena, anksiozna, nepovjerljiva i kruta. Da bi um egzistirao mora postajati forma, identitet; bez toga ne može disati. Zato um traži nešto što bi mu osiguralo opstanak. Za ego su jako bitne titule, karijera, predmeti, ljudi… jer kroz to osigurava svoj opstanak. Biće je oslobođeno od svega toga i duboko je prisutno u sadašnjem trenutku, dopušta svoju prirodnost da postoji takva kakva jest. A ego neprestano traži priznanja, uspjeh, novac i materijalne stvari da bi se vezao za to i osjetio svoju vrijednost, smisao i svrhu. Kada fenomen život to sruši, a prirodno je da prije ili kasnije sruši, za ego je to ogromna bol i patnja. Za biće je priča drugačija jer ono se ne povezuje s tim stvarima, nema identitet, nema ime, nema karijeru… ima samo ovaj trenutak takav kakav jest i slobodu od bilo kakve vezanosti.

Biti u takvoj slobodi, miru i istini nešto je što um nikako ne može razumjeti. Za um je to neshvatljivo. Kada se jednom upoznate s bićem u sebi, vi ćete biti oslobođeni i postat ćete prisutni u carstvu sreće i ljubavi, doživjet ćete svijet koji je izvor radosti, života, mira i prirodnosti. Bit ćete probuđeni. Tada doista više neće biti smrti niti straha. Bit će vječnost.

Ne trošite svoje vrijeme na stvari koje nisu bitne i nemaju suštinu. Da, prisutnost u biću znači da ćete moći uživati u svim stvarima koje vam život nosi u onom trenutku kada su tu, a to uključuje čak i novac, karijeru, uspjehe i materijalne stvari. Ali nećete biti vezani za to. Zato iskoristite svoje vrijeme da biste prepoznali biće u sebi. To je jedino što je doista bitno i što ćete ponijeti sa sobom, sve drugo je prolazno, i ako nije ispunjeno svjesnošću, površno je i besmisleno.

🌳🦌🦉🐍🌲💎💥🙌
Reiki tečajevi i inicijacije, Vision Quest radionice, radiestezijska analiza prostora, energetsko čišćenje i zaštita prostora, radiestezijska analiza osobe, energetski tretmani, kidanje toksičnih vezanosti, energetsko čišćenje aure i balansiranje čakri, skidanje uroka i crne magije, trajna zaštita od energetskih napada:
https://sasho-martinovski.com
https://boris-pecigos.com
https://youtube.com/@boris-sasho
https://facebook.com/boris.pecigos.reiki

Kontakt
E-mail: martinovski.sasho@gmail.com
Broj za informacije ili instant analizu i savjetovanje: 064/609096
Cijena: tel. 0,93 €/min., mob. 1,12 €/min., samo za 18+
(Operator: IT Jedan d.o.o., 072/700-700)

Čitajte nove objave direktno u svom e-mail inboxu!

Pratite nove objave za savjete za vaš osobni razvoj i energetsku higijenu, vođene meditacije i druga videa, poučna iskustva iz Sashine i Borisove prakse, i dr.